Deze website maakt gebruik van Cookies.

10 YEARS OFFoff – Nacht van de Experimentele Film

18.10’13
Couch
Couch © MOMA
De Expeditie
Dok-Noord 4
Gent

Art Cinema OFFoff bestaat 10 jaar!

OFFoff gaat zoals elk jaar tij­dens het Filmfestival Gent extra muros’ met een spec­ta­cu­lair pro­gram­ma, dit keer op de site van De Expeditie (DOK Noord 4). Tien jaar gele­den orga­ni­seer­den de stich­ters van OFFoff De Langste Nacht van de Experimentele Film’. Nu, tien jaar later, doet OFFoff opnieuw een nacht­je door, met scree­nings, live per­for­man­ces, een par­ty en een heu­se peepshow.

Voor de jong­sten is er om 18 uur een voor­stel­ling die ont­stond tij­dens de work­shops Experimental Kids. Actrice Katrijn Van Bouwel pre­sen­teert boven­dien het beeld­ver­haal Lapscheure van Kolja Aertgeerts.

Het avond­pro­gram­ma bevat expand­ed cine­ma per­for­man­ces van Unter & Hyperbang (FR), Floris Vanhoof (BE) & Makino Takashi (JP) en Piotr Tolmachov (BE/RUS). Zij ver­ken­nen de gren­zen van het medi­um met hun live bom­bar­de­men­ten van pro­jec­tie en klank.

Verder pro­gram­meert OFFoff de nieuw geres­tau­reer­de kopij van de avant-gar­de­klas­sie­ker La Coquille et Le Clergyman (1927) van Germaine Dulac. Muzikant en ont­wer­per Mathieu Serruys brengt live een gloed­nieu­we sound­track. Jef Cuypers (Faceneck, Possessed Factory) en Stef Heeren (Kiss the Anus of a Black Cat) expe­ri­men­te­ren dan weer bij Couch (1966) van Andy Warhol. In deze obscu­re film uit de MOMA-col­lec­tie gaan cult­hel­den als Allan Ginsberg en Jack Kerouac uit de kle­ren op de legen­da­ri­sche sofa in de Factory. Alternerend tonen we eigen­zin­ni­ge films van Gents jong talent in Jonge Zwervers’. Na mid­der­nacht kan je terecht op de dans­vloer of … bin­nen­slui­pen in onze peep­show met de mooi­ste expe­ri­men­te­le erotica!

Gaëlle Rouard, David Chiesa & Christophe Cardoen

Hyperbang

Performance

Germaine Dulac

La Coquille et le Clergyman

FR • 1927 • 41 • b&w • 16mm

Live Soundtrack: Mathieu Serruys

Floris Vanhoof & Makino Takashi

Performance

Andy Warhol

Couch

US • 1966 • 54' • b&w • 16mm

Live Soundtrack: Jef Cuypers & Stef Heeren

Piotr Tolmachov

Collapsing Radioforce Mantras

Performance