Deze website maakt gebruik van Cookies.

OFFoff x Lochness – skatepark screening

23.06’23
Rouli blog insert 21

Lochness, een collectief en artist run space uit Gent, bouwde het Oud Huis van Kunsthal om tot een modulair skatepark dat ze de afgelopen drie maanden gebruikten als platform voor een interdisciplinair programma. Tijdens de finissage vertoont OFFoff samen met Lochness een skatefilmprogramma in het skatepark.

Vanaf de jaren 60 ontwikkelde de skatescene haar eigen, iconische beeldcultuur. In de jaren 90 werden betaalbare videocamera’s een vaste reisgenoot op skatetrips doorheen de States. Parkings, verlaten industrieterreinen en leeggepompte zwembaden werden het decor voor talrijke films, vergezeld van stevige gitaren en schreeuwerig gezang. Lang voordat YouTube of Instagram het leven zagen, circuleerden de videotapes van vroege skate-sterren van huiskamer tot huiskamer. Ook vandaag maken film en video integraal deel uit van de scene. De legendarische Sony VX1000 DV-camera draait nog steeds dolle uren op obscure plaatsen en tijdstippen, trouw vergezeld door het immer jonge skatetalent dat zich wenst te vereeuwigen op het web.

Deze avond richt zich niet zozeer op de klassieke skatefilm’ – ondertussen een genre op zich – maar op films op de rand van experimentele cinema en skatefilm.

Programma: Ans MertensIn aanwezigheid van Ans Mertens, Miguel Faro & Abel Kleinblatt

Daags nadien opent in De Warande in Turnhout de tentoonstelling NBD – een kijk in de Kempense skatecultuur’ en zal ook de nieuwe filminstallatie Reel Real Double Time van kunstenaar en filmmaker Ans Mertens te zien zijn t.e.m. zondag 23 juli.

Nessy Xtreme LN KH 070423 HR 34 jpg
Nessy Xtreme LN KH 070423 HR 29 jpg