Zomersalon 2020: Buy local

17.07-
30.08
’20 20:00

20:00

Kunsthal Gent
Lange Steenstraat 14, Gent

ZOMERSALON 2020 ‘BUY LOCAL’
Grootse tentoonstelling met verkoop van beeldende kunst uit Gent


Ontdek en steun Gentse beeldend kunstenaars

Kunstenaars hebben het moeilijk door de coronacrisis. Uitstel én afstel van tentoonstellingen en opdrachten betekent dat kunstenaars op grote schaal inkomsten mislopen. Meer dan ooit kunnen zij jouw steun gebruiken.

Samen met vele Gentse culturele organisaties verzamelt Kunsthal Gent daarom deze zomer het werk van beeldend kunstenaars uit de bloeiende Gentse kunstscene in een grootse tentoonstelling. Zomersalon 2020 ‘Buy Local’ biedt niet alleen de kans aan het publiek om Gentse kunstenaars te ontdekken, maar ook om hen rechtstreeks te steunen door een werk te kopen!

De hele tentoonstelling is te koop
Elk werk in het Zomersalon is te koop. De verkoop vindt plaats tussen koper en kunstenaar (of de galerij die de kunstenaar vertegenwoordigt), zonder tussenkomst van Kunsthal Gent. Zo gaat zoveel mogelijk van de opbrengst naar de kunstenaar. Kunstenaars kiezen bovendien zelf een recent werk uit hun oeuvre en plakken er ook een prijs op. In samenwerking met Cultuurloket en NUCLEO organiseert Kunsthal Gent op donderdag 25 juni een webinar over prijszetting om hen daarbij te helpen. Schrijf hier in voor het webinar.

Vanaf 17 juli, een hele zomer lang: koop lokaal!
De tentoonstelling loopt in Kunsthal Gent vanaf 17 juli, het begin van De Gentse Cultuurzomer, een initiatief van het Gents Kunstenoverleg, en is daarna te zien én te koop tot 30 augustus. Alle werken worden ook opgenomen in een catalogus.

—> Opening: 17.07.2020 – 20:00

Tegelijk met de tentoonstelling in Kunsthal Gent lanceert De Gentse Cultuurzomer een online platform waarop alle werken uit het Zomersalon zullen terug te vinden zijn. Geïnteresseerden kunnen vanaf 17 juli ook via deze weg een kunstwerk uit het Zomersalon kopen (in samenwerking met croxhapox).

Oproep voor kunstenaars: inschrijven tot en met 1 juli
Kunstenaars die wonen of werken in Gent of met hun praktijk duidelijk verbonden zijn aan de stad kunnen een werk inzenden voor het Zomersalon.

Schrijf hier in, geef informatie mee over het werk, je artistieke praktijk en je contactgegevens. Je vindt er ook meer informatie over de voorwaarden en het reglement. Werken die aan de voorwaarden voldoen kunnen worden afgegeven in Kunsthal Gent tot en met zondag 5 juli 2020.

Zomersalon is een knipoog naar het vroegere Kunstsalon tijdens de Gentse Feesten, een wedstrijd voor kunstenaars uit Gent die van 1994 tot 2011 tweejaarlijks plaatsvond in de Sint Pietersabdij, georganiseerd door Stad Gent.

Deze Gentse organisaties zetten alvast mee hun schouders onder Zomersalon 2020:
019, Art Cinema OFFoff, Barbé-Urbain Gallery, Bebe Books, BLANCO, BOEKS, Campo, Cecilia Jaime Gallery, Convent, Cultuur Gent, Curatorial Studies at KASK, Croxhapox, Cultuurloket, De Curieuze Collectie, Dekenij Patershol, David vzw, De Centrale, De Gentse Cultuurzomer, De Koer, Emergent, Engagement Gent, Experimental Intermedia, Tatjana Pieters, Gents Kunstenoverleg, Gouvernement, Het Balanseer, HISK, In De Ruimte, KASK & Conservatorium / HOGENT, KIOSK, Kolder, Kristof De Clercq Gallery, Kunst in Huis, Les Voizines, LUCA School of Arts – Campus Gent, Lysterinck, Manoeuvre, mentormentor, Museum Dr. Guislain, NADAR, Nein, NOGallery, NUCLEO, P/ROPS, PostX, Posture Editions, Re-Mains, Roger Raveel Museum, Rufus Gallery, S.M.A.K., Stad Gent, Subbacultcha, VOEM, Vooruit, Yart, Zebrastraat, …

Met dank aan Eeckman Art & Insurance