Who With Their Mouth Full of Flint

© Courtesy of the artist

22.11
’17 19:30

19:30

Art Cinema OFFoff
Lange Violettestraat 237, Gent

Rain seeps through the roof of the mouth. Teeth as rocks.
Tongue as mountain range – changing over the course of time.
A thin slice of stone ground to dust.
“Have you measured the room?”
“Not yet. Have you got a tape measure?”
It had started to snow in the hollow of a thought and Nature, splendid and bare,
here hiding her eggs, had caused a landslide to take place.

Who With Their Mouth Full of Flint is een meerlagige performance – een infusie – tussen de Brusselse dans- en poëziekunstenaar Billie Hanne en de IJslandse geluidskunstenaar en tekenaar Hallveig Ágústsdóttir.

Billie Hanne componeert dans en poëzie in instant choreografieën: een provocatieve poëtica die voortkomt uit de ingeving van het moment, en waarbij visie en instinct essentieel zijn. Ze onderzoekt de menselijke intimiteit via ruimte, tijd, objecten en licht. Ze behandelt stem en dans radicaal en weeft zo verschillende texturen, verhalen en geometrieën dooreen. Behendigheid wordt doorboord met gratie, en lyrische kracht met ritme. Haar frasering bestaat uit een scherpzinnig vertellen met het lichaam en uitingen via de stem. In haar praktijk geeft Billie Hanne een nieuwe verbeelding aan de traditie, en verduwt ze de grenzen van de kunstvormen, door mythe en verhaal te vermengen en vervormen met het bewegende lichaam en de fysische, materiële realiteit van de compositie.

Door haar beeldend werk te laten interageren met muziek en geluid, heeft Hallveig Ágústsdóttir een brede waaier aan verschillende media onderzocht: schilderkunst, fotografie, performance en video. Daarnaast creëert ze haar eigen muzikale composities. De laatste jaren werkt ze met de eenvoudige discipline tekenen, in samenspel met een eigen interactief audiovisueel systeem: Hallveig exploreert de geluidservaring van bewegingen en markeringen in haar proces om tot beelden te komen.

Hallveig Ágústsdóttir & Billie Hanne

Who With Their Mouth Full of Flint

Performance