Studying War For Peaceful Reasons

11.03
’18 20:00

20:00

Art Cinema OFFoff
Lange Violettestraat 237, Gent

In vergelijking met zijn eerder werk is Ninjato’s Studying War For Peaceful Reasons een elektronisch maar toch dansbaar album. Vijf jaar lang werkte Joren Hemeryck aan zijn nieuwe Ninjato LP die boordevol wonderbaarlijk wereldse maar toch herkenbare glitchy vibes zit.

Ninjato creëerde een meer akoestisch geluid door field recordings te combineren met live opgenomen instrumenten, elektronische baslijnen en ruimteachtige synthesizers. Hij ging terug naar de essentie van het producen en experimenteerde met verschillende opnametechnieken. Verder werkte hij samen met AMAZUMI voor het rappen en de lyrics van BLACK FOREST!

Op 8 november 2012 bracht Ninjato zijn eerste plaat Chronicles of the 6 Samurai uit bij Caoutchou Records. Na de release presenteerde hij zijn album in de AB Club in Brussel en op andere plaatsen en festivals in België.

Sinds 2013 breidde Ninjato zijn live set aanzienlijk uit en begon hij samen te werken met Diederick Nuyttens voor de visuele interpretatie van zijn muziek. Niet toevallig is het ook tijdens die periode dat de ideeën voor een nieuw album en de ontwikkeling van een eigen professionele studio begonnen te rijpen.

Deuren: 19 uur
Showtime: 20 uur

Ninjato

Studying War For Peaceful Reasons

Concert

Diederick Nuyttens