[NIEUWE DATUM] Peter Hutton: At Sea + Live muziek

18.04
’22 20:00

20:00

Art Cinema OFFoff
Lange Steenstraat 14, Gent

Tickets

€8 / €5 (reductie) Bestel

RESERVEER door hierboven op ‘Bestel’ te klikken

At Sea vertelt het verhaal van “de geboorte, het leven en de dood” van een modern containerschip, aldus de regisseur, maar woorden schieten te kort om de ontzagwekkende visuele expeditie van de film adequaat te beschrijven. Peter Hutton kent de zee. Zijn ervaringen als voormalig zeeman bij de koopvaardij liggen ten grondslag aan zijn filmpraktijk, die bekend staat om zijn nauwgezetheid en epische schoonheid. At Sea begint in Zuid-Korea met piepkleine arbeiders die een kolossaal schip bouwen. Het enorme vaartuig wordt onthuld in zijn voor het menselijk oog surreële omvang. Op zee laten de pracht en intensiteit van het water – afgezet tegen de levendige kleuren van de containers – ons de wereld met nieuwe ogen zien. De film eindigt in Bangladesh tussen de scheepsslopers, die net zo gebiologeerd zijn door Huttons camera als wij door zijn beelden. (Andréa Picard)

At Sea werd in 2010 in Film Comment verkozen tot beste avant-garde film van het decennium.

Live muzikale begeleiding door Elisabeth Klinck & Oscar Claus

Elisabeth Klinck is een Gentse violiste wiens werk balanceert tussen akoestische klanken, experimentele electronica en improvisatie. In haar muziek construeert ze een landschap van uitdijende klanken die constant onder spanning staan.

Oscar Claus is geluidstechnieker, sound designer en producer. Hij studeerde documentaire film aan KASK. Tijdens zijn opleiding neigde hij al snel naar gevoelsmatige montage, DIY-werkvormen en het vangen van sferen. Dit vertaalt zich muzikaal in elektroakoestische geluidscollages met field recordings, tapes en electronica. Samen met Elisabeth Klinck nam hij deze winter een album op in de Spaanse Pyreneeën.

Programma gecureerd door B.A.A.D.M.

Peter Hutton

At Sea

US • 2007 • 60' • kleur & z/w • stil • 16mm
Live soundtrack: Elisabeth Klinck & Oscar Claus