OFFoff Moving Word

25.04
’18 20:00

20:00

Art Cinema OFFoff
Lange Violettestraat 237, Gent

OFFoff Moving Word biedt jonge kunstenaars en schrijvers een platform om hun individuele werk te presenteren in een geïntegreerde voorstelling. Sommige deelnemers vertrekken vanuit hun ervaring als schrijver, anderen diepen aanwezige literaire componenten uit binnen een beeldende praktijk. Deze uitdaging levert een gevarieerde verzameling expressieve werken op in beeld, klank, geschreven en gesproken woord.

Gespreid over drie edities, waarvan elk gestructureerd is rond een breed thema, komen hier multimediale technieken samen met literair talent: een cross-over tussen voordracht, videokunst en performance met een poëtische rode draad.

Deze editie werken we rond het thema ‘drama’, dat fungeert als een losse leidraad voor de gevraagde artiesten. Wat kan een dramatische benadering van woord, beeld of performance zoal inhouden? Hangt de aard van ‘het dramatische’ af van het gebruikte medium? Wanneer wordt drama melodrama of slaat het om in pathos (en is dat überhaupt iets slechts)? Is er in meer conceptuele of experimentele benaderingen van woord en beeld ook nog ruimte voor emotie en affect? Deze en andere vragen hopen we op 25 april te verkennen in het werk van o.m. Koen Blauwblomme, Marthe Lengeler, Dominique De Groen, Arno Van Vlierberghe Jonathan William Beaton en Isabel Verhulst.

Deuren: 19:30 | Start 20:00 | Blijf voor een drankje!
Inkom: vrije bijdrage, het geld gaat naar de artiesten

Koen Blauwblomme


Marthe Lengeler


Dominique De Groen


Arno Van Vlierberghe


Jonathan William Beaton


Isabel Verhulst