Damien Manivel: Les Enfants d’Isadora

Les Enfants d’Isadora © Damien Manivel

21.10
’20 20:00

20:00

Kinepolis Gent
Ter Platen 12, 9000

Tickets

€ 13 / € 11 (reductie) Bestel

De Franse regisseur Damien Manivel, tevens danser en acrobaat, eert de wereldberoemde danseres en choreografe Isadora Duncan door de ogen van vier zeer diverse vrouwelijke personages. Ze worden elk op hun eigen manier geconfronteerd met de essentie van de dans, maar ook met hun eigen leven. 

In 1913 verloor de mythische Amerikaanse danser en choreograaf Isadora Duncan haar twee kinderen in een tragisch ongeval. Ze verwerkte haar verdriet in de solodans Mother. Regisseur en danser Damien Manivel, die ons reeds eerder in vervoering bracht met ingetogen films als Le Parc (2016) en La nuit où j’ai nagé (2017), volgt vier vrouwen bij hun pogingen om deze choreografie ieder op hun eigen wijze te vertolken en doorgronden: de jonge, beeldschone danser Agathe Bonitzer, de choreograaf Marika Rizzi, haar pupil Manon Carpentier die het syndroom van Down heeft en de gepensioneerde choreograaf Elsa Wolliaston. De vrouwen worden met een geduldige, liefdevolle camera gevolgd op hun soms frustrerende en ontroerende zoektocht naar de essentie van de dans, waarbij ze worden geconfronteerd met verlies, leegte en verdriet in hun eigen leven. Manivel won met zijn film de prijs voor beste regie op het filmfestival van Locarno.

Deze vertoning is een samenwerking tussen Film Fest Gent en Art Cinema OFFoff. De regisseur Damien Manivel is aanwezig bij de voorstellingen. 

Damien Manivel

Les Enfants d’Isadora

FR • 2019 • 84' • kleur • digitaal