Avant-première: Karina Beumer

(...) © Karina Beumer

21.10
’22 20:00

20:00

Art Cinema OFFoff
Lange Steenstraat 14, Gent

Tickets

GRATIS (Pay what you can)

Dit absurde en ludieke videodagboek vertelt het verhaal van (en door) Ron, die sinds 5 jaar leeft met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), waardoor hij verdwaalt en vergeet. Ron heeft zijn leven vastgelegd in dagboeken en hij schrijft nu een boek over zijn leven met NAH. Op het moment dat zijn dochter Karina erachter komt dat Ron haar vergeten is, besluit ze zijn boek te gaan verfilmen.

(…) schippert tussen werkelijkheid en een manipulatie daarvan. Ron en Karina belanden in een avontuur over het manipuleren van herinneringen, het visualiseren van gedachten, het willen invullen van zwarte gaten, het obsessief documenteren van het leven en over het zoeken naar een taal om elkaar, zonder te onthouden, in te kunnen ontmoeten.

Karina Beumer (1988), woonachtig in Antwerpen, houdt er een interactieve artistieke praktijk op na die in stand wordt gehouden door in dialoog te treden met – of geboeid te worden door – iets of iemand anders. Dit resulteert in video’s, installaties en publicaties die ontstaan uit tekeningen van observaties en onaangekondigde performances. Beumer zoekt naar een absurde en surreële relatie tussen het innerlijke (gedachten, miscommunicatie) en de fysieke wereld (taal, netwerken). In een droomachtig universum verbindt ze banale kwesties met persoonlijke fantasieën door gebruik te maken van strategieën van bestaande structuren zoals popsongs, blockbusters en live action rollenspellen.

Filmtrailer

In aanwezigheid van Karina Beumer

I.s.m. Kunsthal Gent en Museum Dhondt-Dhaenens. De opnames in en om de Woning Van Wassenhove werden gerealiseerd tijdens Beumers FABA Artist Residency.

 

Karina Beumer

(...)

BE/NL • 2022 • 43' • kleur • digitaal • nl gespr • en ond